De hoevewinkel

Dagvers versneden, gezondheid troef, geen vet!
Hertenhof hertenvlees is een voortbrengsel van de natuur, rijk aan ijzer, mager, eiwitrijk en rijk aan Omega-3.
Het vlees is sappig, mals en de smaak is overheerlijk.

Vlees uit onze winkel

ZadelBraadworstenGedroogde worsten
Filet purHertenburgersGebakken paté
GebraadAmericainSmeerpaté
Steak uit de boutGerookt gebraadRillette
SchoudersteakGerookte salamiTong
RagoutNatuur salamiLever
Volledig of half karkas

Ons voordeelpakket

1 kg boutgebraad
+ 1 kg boutsteak
+ 1 kg ragout
+ 1 kg burgers
+ 1 kg braadworsten

Alles wordt verpakt volgens uw wensen.

Openingsuren

De winkel is enkel open in oktober, november en december op zaterdag van 14u tot 18u.
Bestel best op voorhand en enkel via gsm nr 0475/71 06 61

Onze bereidingstips

Zadel, filet en gebraad

Vlug alle zijden dichtschroeien in een zeer hete pan en afwerken in de oven.

  • Braadtijd zadel/filet: 20 à 25 min aan 200°C
  • Braadtijd filet pur: 10 à 15 min aan 200°C
  • Braadtijd gebraad: 30 à 35 min aan 200°C per kg

Ideale kerntemperatuur Rosé = 55°C

Steaks

Rosé: Bak in hete pan 1 minuut per zijde, verminder hitte, bak nog 1 minuut per cm en laat 1 minuut rusten per cm
Medium: Bak in hete pan 1.5 minuten per zijde, verminder hitte, bak nog 1.5 minuten per cm en laat 1 minuut rusten per cm
Doorbakken: (Niet aanbevolen)

Ragout

Alle stukjes kort aanbakken op een hoog vuur langs alle zijden, verwarmde vloeistof toevoegen (water, bouillon, bier, wijn).
Daarna alles 2 uur laten sudderen tot het volledig mals is.
Tip: voeg in het laatste kwartier fondant chocolade en spekblokjes toe voor extra smaak.

Marinade

Aangezien ons hertenvlees jong en mals is, mag men het vlees slechts enkele uren in een marinade leggen.

%d bloggers liken dit: