Dagvers versneden, gezondheid troef, geen vet!
Hertenhof hertenvlees is een voortbrengsel van de natuur, rijk aan ijzer, mager, eiwitrijk en rijk aan Omega-3.
Het vlees is sappig, mals en de smaak is overheerlijk.
Vlees uit onze winkel
Zadel | Braadworsten | Gedroogde worsten |
Filet pur | Hertenburgers | Gebakken paté |
Gebraad | Americain | Smeerpaté |
Steak uit de bout | Gerookt gebraad | Rillette |
Schoudersteak | Gerookte salami | Tong |
Ragout | Natuur salami | Lever |
Volledig of half karkas |
Ons voordeelpakket
1 kg boutgebraad
+ 1 kg boutsteak
+ 1 kg ragout
+ 1 kg burgers
+ 1 kg braadworsten
Alles wordt verpakt volgens uw wensen.
Openingsuren
De winkel is enkel open in oktober, november en december op zaterdag van 14u tot 18u.
Bestel best op voorhand en enkel via gsm nr 0475/71 06 61
Onze bereidingstips
Zadel, filet en gebraad
Vlug alle zijden dichtschroeien in een zeer hete pan en afwerken in de oven.
- Braadtijd zadel/filet: 20 à 25 min aan 200°C
- Braadtijd filet pur: 10 à 15 min aan 200°C
- Braadtijd gebraad: 30 à 35 min aan 200°C per kg
Ideale kerntemperatuur Rosé = 55°C
Steaks
Rosé: Bak in hete pan 1 minuut per zijde, verminder hitte, bak nog 1 minuut per cm en laat 1 minuut rusten per cm
Medium: Bak in hete pan 1.5 minuten per zijde, verminder hitte, bak nog 1.5 minuten per cm en laat 1 minuut rusten per cm
Doorbakken: (Niet aanbevolen)
Ragout
Alle stukjes kort aanbakken op een hoog vuur langs alle zijden, verwarmde vloeistof toevoegen (water, bouillon, bier, wijn).
Daarna alles 2 uur laten sudderen tot het volledig mals is.
Tip: voeg in het laatste kwartier fondant chocolade en spekblokjes toe voor extra smaak.
Marinade
Aangezien ons hertenvlees jong en mals is, mag men het vlees slechts enkele uren in een marinade leggen.